Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«Будь-яке відомство – це насамперед інституційна пам'ять, і часом за частої зміни міністрів ця інституційна пам'ять нівелюється. З іншого боку, треба розуміти, що прихід нової людини, особливо молодої або пов'язаної з інноваціями багато в чому визначає інноваційний зміст роботи відомства, тобто перетворює його на краще. Наприклад, створення Міністерства цифрової трансформації пішло на благо всім українцям, бо кожен з нас може користуватися додатком «Дія» та всілякими перевагами», - розповів він.

У межах парламентсько-президентської республіки, наголосив він, міністр відповідальний перед парламентом. Є коаліційна угода, під якою у певному напрямку призначається парламентом певний міністр, повідомив він, і потім він звітує перед парламентом, і ось цього в Україні ще немає.

«Шанс сформувати таку виконавчу владу, яка була б справді підзвітною парламенту в Україні. Але це пояснюється тим, що політичні обставини, монобільшість, посилення влади президента – воно нівелювало всі ці можливості зараз. Міністр має бути максимально інтегрований до концепту, який задає Офіс президента, а цього іноді не буває. Нині так сформовано нинішню політичну конструкцію влади. Вона багато в чому ґрунтується на електоральному бонусі, який було видано Зеленському у 2019 році. І він на цьому фоні продовжує зміцнювати свою особисту владу», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Леонов розповів, коли було поставлене питання про відставку Разумкова.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Петро Кульпа заявив, що в Україні немає прем'єр-міністра, а є одразу 24 прем'єр-міністри.