Про це він розповів у програмі «Tiger news» з ведучим Петром Охотіним.

«Україна - це єдина країна на Землі, єдина, розумієте? Ніхто не пішов на таке божевілля: тільки парламент виключно призначає і звільняє міністрів. Це означає, що міністри призначаються і звільняються таким же шляхом, як і прем'єрміністр. Таким чином, в Україні немає прем'єрміністра, а є відразу 24 прем'єрміністри. Кожен управляє своїм маленьким урядом, своїм міністерством. Але в цих міністерствах теж не керує цей прем'єрміністр, тому що він не має впливу на звільнення своїх заступників. Може пропонувати, але немає балансу, є дезорганізація», - говорить він.

Кульпа порівняв ситуацію з тим, якщо б ви побудували собі фірму. У ній кожен - шеф відділу, кожен сам собі на умі і працює сам по собі. Ця фірма збанкрутує.

«Це найгірша організаційна система, яку люди придумали на рівні уряду. Це неймовірно, це ганебна дисфункція. Ну, подивіться, ніде такого на Землі немає! У Німеччині, наприклад, парламент обирає канцлера - прем'єрміністра. Прем'єрміністр пропонує уряд. І парламент може в будь-який момент зняти будь-якого міністра, як в Україні. Але також канцлер може міняти міністра, який погано працює. Пише лист до президента, президент підписує цей лист - і міністра вже немає. У міністра є бажання працювати таким чином, щоб подобатися канцлеру, щоб реалізувати загальну функцію уряду: відповідати за ціле, а не за свій шматочок», - міркує експерт.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександр Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.