Які асоціації викликає Україна в інших країнах? За що у світі знають нашу країну? Про це у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповідає український дипломат, посол в Австрії у 2014-2021 роках Олександр Щерба.

«Україну у світі в основному асоціюють з постійною гарячою точкою. Говорячи про неї, найчастіше говорять про війну. Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе. Це для нас серйозний мінус, але ж ми самі створюємо свій бренд. А цей бренд, в принципі, відповідає дійсності, ми ж і справді перебуваємо в пошуку самих себе. Коли ці пошуки увінчаються успіхом, тоді й уявлення про нас у світі зміниться. Я не хочу проводити тут повну паралель, але є такий мультсеріал – «Сімпсони». Там в одній серії кажуть: «У нас в Спрингфілді є дві речі, які ніколи не змінюються: в бібліотеці завжди водяться кажани, а на звалищі завжди горять покришки». Ось і в Україні постійно горять покришки», - каже гість програми.

При цьому, за його словами, Україна багато в чому обганяє своїх європейських сусідів.

«В Україні працює багато мобільних застосунків, які не працюють в Австрії. У нас запросто можна через смартфон перекинути гроші з картки на картку, а в Австрії такого немає. Так що в багатьох відносинах Україна більш цивілізована країна», - вважає Олександр Щерба.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політичний аналітик Максим Маньковський розповів, чим Україна вигідно відрізняється від Афганістану.

Також Знай.ua повідомляв, що економіст Олексій Кущ закликав Україну взяти приклад з Туреччини.