Чи може повторитися в Україні афганський сценарій? Імовірність цього у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політичний аналітик Максим Маньковський.

«Дуже багато моїх колег проводять паралель між нашими країнами. Але я б не порівнював Україну та Афганістан – тут зовсім інша ситуація. Американці вкладали трильйони доларів в Афганістан, а в Україну - ні. Але в певний момент в США зрозуміли: від цієї допомоги корупція в країні тільки розквітає. Відомо, що за 20 років перебування американців в Афганістані потоки наркотрафіку тільки збільшилися. До того ж стало ясно, що афганці готові захищати свою країну тільки тоді, коли у них за спинами стоять американці. В Україні зовсім інша ситуація: у нас не було підтримки ні США, ні Європи. Згадайте 2014 рік, коли волонтери на свої гроші озброїли армію. Люди самі йшли захищати Україну. В українців зовсім інша ментальність, ніж в афганців», - підкреслює експерт.

На його думку, якби Україна мала для США такий же статус, як Афганістан, вона вела б іншу розмову не тільки з ворогами, але і з союзниками.

«Ми відчували б за собою підтримку. Хоча особисто я постійно говорю, що нам не потрібно ні заяв, ні меморандумів. Нехай краще нам дадуть конкретні озброєння, конкретні технології, за якими ми зможемо самі робити зброю. Зараз Зеленський говорить, що нам потрібно оновлювати – а фактично, створювати з нуля – військово-морський флот України. Так нехай нам допоможуть в цьому», - говорить Максим Маньковський.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше колишній глава української зовнішньої політики Павло Клімкін розповів про реакцію світу на події в Афганістані.

Також Знай.ua повідомляв, що експерт Владислав Дзівідзінскій прокоментував ці події.