Своєю думкою щодо афганських подій поділився експерт Владислав Дзівідзінський у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24», а також припустив, як це може відобразитися на ситуації в Україні.

Спершу гість програми нагадує, що «Талібан», взявши Кабалу, проголосив себе чинною владою в Афганістані і вже займається формуванням своєї міжнародної політики. На його думку, конкретно ці події мало зачеплять Україну, адже вона не надто економічно залежна від Афганістану.

Дзівідзінський акцентує на іншому: «Як чинять ті партнери, на яких ми орієнтуємося і на яких вибудовуємо очікування». Він нагадує, що колись США гучно заявляли перед світовою спільнотою, що регулярних військ в Афганістані значно більше, аніж талібів, а відтак немає жодної небезпеки. «Але по факту, як ми бачимо, без зброї регулярні війська здавали міста під приводом того, щоб уникнути жертв», - стверджує експерт.

Україна ж, підкреслює він, розраховує на допомогу своїх міжнародних партнерів і зокрема США у разі активної російської агресії, але події в Афганістані довели, що не варто. За словами Дзівідзінського, ці партнери передусім турбуються про свої інтереси: не дозволити «русскому миру» дійти до Західної Європи, а військам РФ – до кордонів з членами НАТО. «Піклуватися про Україну будуть тільки після того, як свої особисті інтереси реалізують», - констатує експерт і додає, що це можна зрозуміти з їхніх же дій.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Корчілава розповів, як події в Афганістані вплинуть на Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Корчілава висловився щодо дій США в Афганістані.