Через афганські події роль і позиції Російської Федерації у Центральній Азії значно посиляться. Таку думку висловив аналітик Бачо Корчілава у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

На думку гостя програми, Україна повинна винести урок з подій в Афганістані. Зокрема, він коментує дії Сполучених Штатів. «Вони 20 років тягнули Афганістан на собі. Можна зараз звинувачувати американців, не звинувачувати...», - міркує Корчілава. Принагідно він додає, що афганський уряд зі свого боку протягом цих 20 років ніяк не намагався сформувати структури з безпеки.

За словами аналітика, ця ситуація показує, що ти можеш усім набриднути, нічого, по суті, не зробивши. Вихід із ситуації він бачить лише такий: «Легше тебе віддати на поталу іншим, домовившись з цими іншими про якісь преференції в інших місцях. Це політика. Вона цинічна, тут ображатися не треба».

Також Корчілава висловлює свою думку щодо цього з грузинської позиції. Він розповідає, що у Грузії за сьогоднішніми даними загиблих протягом виконання цієї місії – 35, поранених різного ступеня – 435. «Це люди, які отримали поранення і загинули в Афганістані, намагаючись забезпечити безпеку цієї країни», - підкреслює аналітик.

Щодо Росії, каже він, виходить доволі болісна ситуація, адже її позиції в Центральній Азії тепер однозначно посиляться, а це змусить світ вступати з нею в діалог у різних форматах, зокрема у G8. «Тому що зараз ось ці багаті на енергоносії регіони дуже важливі для Сполучених Штатів», - пояснює Корчілава.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тамарін поміркував, що Україна може винести для себе із сьогоднішніх подій в Афганістані.

Також Знай.ua писав про те, що Тамарін попередив про поширення ісламізації з Афганістану до сусідніх країн.