У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» керівник київського відділення Національного корпусу Сергій Тамарін поміркував над тим, що Україна може винести для себе із сьогоднішніх подій в Афганістані.

Передусім гість програми нагадує про постійні надії України на вступ у НАТО, на допомогу від Сполучених Штатів та Європи, на укладання союзів задля стабілізації ситуації на Донбасі. Тим не менш, він дотримується дещо іншої позиції: «Нерозумно дорікати США чи Німеччині в тому, що вони більше зацікавлені у співпраці з Росією». Кожен, каже Тамарін, у своїх діях повинен виходити із власних інтересів, це мислення державника.

А відтак, переконаний керівник Нацкорпусу, Україна має проаналізувати події в Афганістані і зробити певні висновки: передусім потрібно покладатися на власні сили, тобто займатися розвитком своєї економіки та війська. «Я розглядаю ситуацію в Афганістані тільки через призму безпеки в Україні», - констатує Тамарін.

Тим не менш, гість програми не відкидає необхідності заручитися підтримкою ззовні. «Звичайно, і союзи при цьому потрібно укладати: нам буде легше і краще. Але розраховувати слід тільки на себе, і не ставити свою перемогу в залежність від чиєїсь підтримки», - пояснює він свою позицію.

Зокрема, Тамарін нагадує, що Нацкорпус уже не перший рік наполягає на імплементації доктрини Інтермаріуму, економічного блоку з Польщею та державами Балтії. «Ці країни для нас вже точно ближчі, ніж, наприклад, пострадянські країни», - підкреслює керівник Нацкорпусу.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сатпаєв розповів про інтереси Китаю в Афганістані.

Також Знай.ua писав про те, що Куса розповів про тактику війни Талібану в Афганістані.