У своєму блозі «Чесний погляд на економіку» експерт і економіст Олексій Кущ розповів, чому українців лякають повторенням турецького шляху економічного розвитку.

«Представники НБУ і «нацбанківська» експертна тусовка останні роки у своїх блогах і статтях розповідають українцям як страшно стати другою Туреччиною. І що якщо ми звернемо зі шляху економічних реформ, ми можемо стати другою Туреччиною. Насправді, якщо ми подивимося, то в Туреччині нічого жахливого немає і це очевидно. Тому що Туреччина - це країна з ВВП на душу населення близько 10 тисяч доларів, а в Україні ця сума становить менше 4 тисяч доларів», - підкреслив він.

Кущ вважає, що Туреччина - це країна населення якої 30 років тому було менше 40 мільйонів чоловік, а зараз воно складає 80 мільйонів чоловік, на відміну від України, де відбулося скорочення чисельності населення. Туреччина - це країна, розповів він, яка завершує будівництво одного з найбільших мостів у світі через протоку Дарданелли, який зв'яже Азію і Європу. Туреччина - це країна, підкреслив він, яка з нуля створила своє авіакосмічне агентство і підійшли в щільну до створення свого бойового літака.

«Українців лякають тим, що Туреччина нібито порушила знаменитий принцип незалежності Центрального банку країни і за останній рік Ердоган поміняв вже третього главу Центрального банку. І їх уряд активно втручається в політику ЦБ і змушує видавати дешеві кредити на тлі досить високої інфляції. Тим самим показують, що такі ж жахи почнуться і в Україні, якщо ми почнемо згортати реформи банківського та фінансового сектора, які були проведені з 2014 року», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що Україна дала певні козирі проти себе, які використала Німеччина в нинішній угоді з Америкою.

Також раніше для Знай.ua Кущ розповідав, що програма компенсації відсоткової ставки в Україні перетворилася на економічну пародію.