Про це він розповів у програмі «Толкова розмова» Олексія Толкачова.

«Кілька років тому я працював як шаховий тренер і об'їхав практично всю Конча-Заспу і бачив, що в наявності у дуже багатої людини є кілька десятків робочих місць. У нього є кілька водіїв, кілька кухарів, дві-три прибиральниці. Всі ці люди, принаймні, до обвалу курсу гривні, отримували по 1000 доларів. Відповідно, коли ця людина їде в Лондон, всі ці робочі місця їдуть разом з ним, і люди змушені йти на біржу праці і там ще тягнути гроші з держави», - міркує він.

На підприємствах олігархів кількість робочих місць обчислюється десятками тисяч. При закритті цих підприємств робочу силу з країни можна вивезти.

«Наприклад, наша не зовсім дружня країна, взявши під контроль заводи в Донецьку, фактично їх вивезла. Так, це важко зробити. Проте, можна бізнес де-факто закрити, як кажуть бізнесмени, зафіксувати збитки і перейти куди-небудь в нерухомість або в рахунки у банках. По суті, бізнес свій заморозити. Це загрожує Україні, знову-таки, зменшенням кількості робочих місць в кінцевому підсумку і, відповідно, зменшенням податкової бази. Тому що як би наші мільйонери не ухилялися від податків, офшорами або ще якимись моментами, все одно в підсумку податки виходять у найбільших українських компаній, навіть не пов'язаних з газом, досить серйозні, мільярдні», - стверджує Спірідонов.

Ці податки теж підживлюють державний бюджет. Якщо життя для українських мільйонерів і мільярдерів стане в Україні нестерпним, державна казна може втратити ці надходження.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Ставнійчук розповіла для Знай.ua, як за Ющенка та Януковича проходило реформування судової системи України.