Про це він сказав у своєму блозі на YouTube.

«У Києві прийшли перші нові платіжки за тепло і вони шокували всіх киян. Те, що це шок для багатьох підприємств та організацій, це нічого не сказати», - заявив Олег Попенко.

За його словами, вартість 1 гКа для бізнесу від КП Київтеплоенерго у листопаді становить 6696,81 грн, а це як мінімум у 4 рази вище ніж рік тому. При цьому, нагадав експерт, ще на початку року міський голова Києва обіцяв, що тарифи на тепло не зростуть.

«Ви розумієте, що це означає? Що ціни зростуть на все без винятку. А таку оренду потягнуть далеко не всі. Та що там не всі, сотні тисяч киян будуть змушені закрити свій бізнес тільки тому, що вони не зможуть заплатити за комунальні послуги», - стверджує Олег Попенко.

Він зазначив, що багато Житлових Комплексів не змогли потрапити до меморандуму між Кабінетом Міністрів, «Нафтогазом» та органами місцевого самоврядування та отримати дешевий газ, тому змушені закуповувати його за біржовою ціною, яка на сьогодні вже становить понад 37 000 грн.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

«Незважаючи на заяви «Нафтогазу», асоціація міст України заявляє, що меморандум не виконується. При цьому вартість гКа зросла до 4500 грн. Це майже втричі вище, ніж зараз. Місцеві органи самоврядування досі не отримали жодної копійки від держави на компенсацію різниці. Це означає, що борги за комуналку зростуть у геометричній прогресії і скоро платити в Україні не буде чим», - заявив Олег Попенко.

Як повідомляв Знай.ua, Попенко заявив, що Україні необхідна реформа житлового фонду.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів про рішення суду щодо морозних коефіцієнтів.