Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«США не передають привіти, а діють згідно з законодавством, і якщо вони підозрюють людей у відмиванні грошей, у корупційних якихось моментах, вони просто вводять санкції. А якщо ця людина є громадянином США, вони її просто садять за ґрати і діють згідно з їхнім законодавством. І якби ці люди були громадянами Америки, вони поводилися б зовсім по-іншому, це історія про те, коли наша людина потрапляє за кордон, вона починає поводитися зовсім інакше, починаючи з поведінки на дорогах і закінчуючи поведінкою в суспільстві», - наголосив Максим Маньковський.

Правозахисник сказав, що суспільство саме диктує ті умови, за яких воно хоче жити. І наша влада погана не тому, що вона апріорі погана, упевнений він, а вона погана тому, що ми не вміємо її обирати. І це люди, які вийшли з нашого суспільства, і вони звикли, на жаль, жити нечесно, вважає він, це громадський договір, який ми спостерігаємо 30 років і на якому будувалася незалежність України, був спочатку прописаний неправильно. Ми взяли все найгірше, що було в Радянському Союзі, акцентував він, і перенесли це в незалежну Україну.

«У Союзі не все було погано, проте цю історію кумівства, сватовства, близьких друзів і якихось подяк ми не вигадали. Це вся спадщина ще тієї епохи. І якщо інші країни, які жили по сусідству з нами в одному соціалістичному блоці, такі як Польща, Чехія, Румунія після розвалу Союзу почали йти з цієї системи і боротися з цими явищами у своєму житті, то ми на цих явищах почали будувати нашу державу. Звісно всьому цьому сприяла і судова система, яка вибудовувалась у такій самій парадигмі», - резюмував Максим Маньковський.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Білецький розповів, що є головним обов'язком міністра оборони.

Також Знай.ua повідомляв, що Максим Жорін заявив, що нинішня команда влади підібрана невдало.