Журналістка Любов Рибалко розповіла, що кожен українець, який досяг повноліття в Україні, отримає 620 тисяч гривень уже до 2037 року.

Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти».

«Фонд майбутніх поколінь» - таку горду назву присвоїли анонсованій програмі президента. Економічний паспорт українців ще передвиборча фішка Зеленського, і ось на екваторі президентства він про неї знову згадав. Якщо все вийде як заплановано, то кожна дитина, яка народилася починаючи з 2019 року, отримає свій рахунок, на який щороку зараховуватимуться кошти від ренти на корисні копалини, що видобуваються в Україні», - розповіла Любов Рибалко.

Ведуча сказала, що більша частина податків за використання українських надр піде не до державного бюджету, а до скарбничок маленьких українців до досягнення 18 років. Сама програма дуже приваблива, підкреслила вона, проте невідомо, наскільки вона реальна. Для отримання виплати по досягненню 18 років учасник фонду має бути громадянином України, повідомила вона, та постійно проживати на території країни протягом останніх п'яти років.

«Так до повноліття кожен зможе закрити свій рахунок та отримати гроші, але на готівку сподіватися не варто. Шляхи використання коштів будуть суворо регламентовані. Тобто якщо ви хотіли поділити суму, частину на навчання чи житло, то цього поки що не передбачено. Переважній більшості абітурієнтів в Україні 17 років, а виплати обіцяють лише з 18 років, тому витратити гроші на освіту начебто не вийде. Депутатам у процесі ухвалення закону ще є над чим працювати», - резюмувала Любов Рибалко.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, українці почали отримувати обіцяну 1000 грн за вакцинацію, але не за рахунок держави.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Олег Старіков розповів, чи буде зустріч Зеленського та Путіна.