Доктор біологічних наук Максим Мельничук пояснив, які заходи необхідно вжити, аби українська аграрна галузь розвивалась.

Про це він розповів у програмі «Особистість» з Сергієм Дойком.

За словами гостя програми, цьогоріч Україна вже намолотила 100 мільйонів тонн зерна. «А ще кукурудзи багато стоїть в полі. 100 млн тонн! Я пам’ятаю час, коли було 25-26. За 50 млн тонн давали зірку Героя України. А ми вже маємо понад 100. І ми жебракуємо?», - обурюється він.

За словами Максима Мельничука, український народ просто не вміє зберігати власну продукцію, зокрема, державі не вистачає термокамер та складів. А це потрібно для того, констатує він, аби не доводилося купувати в березні чи лютому єгипетську картоплю. «Ви тільки подивіться на статистику, яку кількість картоплі з Білорусі ми щорічно імпортуємо. Сотні мільйонів доларів ми витрачаємо на це», - підкреслює експерт.

Окрім цього, додає він, варто займатися вирощенням різної продукції, а також її переробкою. Загалом же, підсумовує Максим Мельничук, Україна повинна зробити харчову безпеку українців і державний нагляд за системою якості життя пріоритетом національної безпеки.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мельничук розповів, чи може аграрна країна стати успішною.

Також Знай.ua писав про те, що Мельничук розповів про свою роботу на посаді заступника міністра аграрної політики.