Лідер партії 5.10 Геннадій Балашов пояснив стабільно високий рейтинг президента Володимира Зеленського під час загального падіння рівня життя в Україні.

Про це він розповів у програмі «По делу» з Любов'ю Завальнюк.

«Люди обирають того, хто їхнє бажання може втілювати. Сидячи біля телевізора, вони хочуть пересаджати всіх, і щоб держава їм вирішувала всі питання. Сьогодні ми бачимо, що держава намагається вирішувати їхні питання відбором грошей у багатих. «Всіх пересаджати» - і цим займатимуться. Коли з'явиться ідея заробляти, коли люди захочуть зменшити податковий тягар – їх також почують», - каже він.

Але правляча еліта веде усі свої бізнеси в офшорах, тому податковий тягар їй не загрожує, зазначає політик.

«Коли вони приходять до влади, вважають, що всі закони – не для них. Але коли вони йдуть з влади, виявляється, що все, що вони приймали, обрушується на їхні голови. Зеленський – яскравий продовжувач справи Януковича та Порошенка у тому плані, що він не змінив взаємовідносини держави та людей. Вести бізнес у цій країні не те що невигідно – небезпечно. Інвестиції не підуть до цієї країни, бо 45 відсотків податкове навантаження на будь-який зароблений долар», - зазначає Геннадій Балашов.

Популярні новини зараз
Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

Але народ хоче, щоб у бізнесу продовжували забирати гроші, і щоб садили політиків – і влада йому це надасть, бо влада слухає, що кажуть на кухні, — міркує він.

«Сценаристи «95 кварталу», навіть записуючи «Слугу народу», постійно слухали, що хочуть люди. У Зеленського не падає рейтинг і не впаде, тому що він здійснює мрію народу: всіх посадити», - робить висновок він.

Знай.ua повідомляв, що Геннадій Балашов розповів, як влада почала кошмарити тих громадян, які мають гроші.

Знай.ua повідомляв, що Сергій Гайдай вважає, що Рада штампує закони для тіньової держави, а не для громадян.