Дипломат, колишній перший заступник міністра закордонних справ, ексзаступник голови Секретаріату Президента України Олександр Чалий розповів про різкі зміни позицій України в геополітичному протистоянні з Росією.

Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

«Ключеве питання, яке ми маємо зараз вирішити в Україні – це питання нашого майбутнього геополітичного статусу. Річ у тім, що Росія заявила дуже чітко і дуже жорстко, і я впевнений, що вона від цього вже не відійде, що далі відступати вона не може. На жаль, геополітична ситуація та ті зміни, що відбуваються у світі, на користь позиції Росії. Вона найближчими роками посилюватиметься і економічно, і у військово-політичному сенсі», - каже він.

Росія говорить з позиції сили, оскільки Сполучені Штати, особливо їхня внутрішньополітична ситуація, далека до прогнозованої стабільної, зазначає дипломат. Суперництво між Китаєм та Сполученими Штатами наростає.

«У зв'язку з цим США взагалі зацікавлені в якомусь геополітичному перемир'ї з Росією. Тобто, фундаментальні тренди працюють на Російську Федерацію. Ми повинні зрозуміти найнеприємніше, що трапилося за останні три тижні: колективний Захід та НАТО дали дуже чіткі сигнали, що вони не впишуться за Україну своїми збройними силами», - інформує Олександр Чалий.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Це сказали Байден і генсек НАТО, який заявив, що п'ята стаття щодо України не діє, і дуже відверто сказав міністр оборони Великобританії.

«Дослівно, якщо щось почнеться в Україні з погляду російської агресії, за Україну ніхто у світі не впишеться. Ми маємо це чесно визнати та чесно сказати Україні. Тобто ми вперше розуміємо, що ми залишаємося віч-на-віч з Російською Федерацією. Я думаю, всі, хто мислить відповідально, хто мислить у категоріях нашої державності, нашої соборності, розуміє той величезний ризик для майбутнього України, якщо ми віч-на-віч опинимося з Російською Федерацією. Особливо найближчими зимовими місяцями», - робить висновок він.

Раніше Знай.ua публікував слова Вадима Трюхана: Та допомога, яку отримує наша армія – це криха у порівнянні з тим, що їй потрібне.