Журналістка Катерина Котенкова розповіла, які зміни у пенсійній сфері очікують українців уже у першому місяці нового року.

Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«От і підходить 2021 рік до кінця. Наближається новий 2022 рік. Січень принесе багато нововведень для українців», - заявила Катерина Котенкова.

Вона повідомила, що з січня відбудеться перерахунок пенсій для ліквідаторів та постраждалих від Чорнобильської катастрофи. За її словами, це стосуватиметься майже 40 тисяч пенсіонерів. Катерина Котенкова розповіла, що мінімальні виплати збільшать для тих, хто отримав першу групу інвалідності – до 6000 грн, тих, хто отримав другу групу інвалідності – до 4800 грн та для тих, хто отримав третю групу інвалідності – до 3700 грн.

«Крім того, у січні заплановано підвищення пенсій на 9% для жінок, що народилися до 1962 року. Є й погані новини, з січня уряд посилить правила виходу пенсіонерів на заслужений відпочинок. Зараз для виходу на пенсію потрібно мати щонайменше 28 років стажу», - зазначила Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

За її словами, з січня потрібно мінімум 29 років страхового стажу, тому українці, які не зможуть виконати цю вимогу, повинні будуть працювати до 63 або 65 років, а якщо є можливість – докупити роки стажу, які бракують. Журналістка зазначила, що посилення правил виходу на пенсію на цьому не закінчиться, адже уряд планує робити їх у кілька етапів.

«З 2023 року необхідний стаж підвищать до 30 років, а потім щорічно протягом трьох років додаватимуться по плюс одному році. І так до 35 років», - додала Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила про ПФУ: "Латання дірок та суцільна позика грошей у казначейства".

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига заявив, що потрібно зробити так, щоб Пенсійний фонд міг заробляти.