Журналістка Мирослава Бобровська прокоментувала новину про обов'язок жінок безлічі професій стати на військовий облік та пояснила, що це означає для українок.

Про це вона розповіла на каналі «А як насправді?».

«Багато страхів та непорозумінь викликала заява про постановку на військовий облік українських жінок. Давайте почнемо з головного – це не призов до армії тут і зараз», - каже Мирослава Бобровська.

Вона наголосила, що це також не означає, що ми готуємось до нападу Путіна завтра. За її словами, про цей закон заговорили ще у 2020 році у рамках іншого закону України «Про Національний опір», який набуде чинності з 1 січня 2022 року.

«Україна не єдина країна, де буде така практика. Перше у кожного на слуху – це Ізраїль. Сюди ж належить Греція, Швеція, КНДР, Греція, Тайвань. Ну і начебто в Офісі президента вже задумалися над тим, як відмотати цей кейс назад – скоротити список спеціальностей, або взагалі скасувати. Все, як завжди – спочатку робимо, потім думаємо», - зауважила Мирослава Бобровська.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Журналістка зазначила, що таким способом хочуть дізнатися чисельність жінок, яких можна буде мобілізувати у разі потреби. Але, за її словами, для цього достатньо провести перепис населення, виходячи з якого можна визначити статистику у відсотковому співвідношенні чоловіка-жінки та їх вік.

«Наразі мені скажуть – а як же медкомісія? А ось тут також цікавий нюанс. Давайте спершу про статистику. 10 мільйонів жінок мають приїхати до 156 центрів за 249 робочих днів 2022 року? Це 257,4 особи за один робочий день має прийняти військкомат чи терцентр? 32 особи за годину за умови 8-годинного робочого дня. 8 співробітників на прийомі та кожному не більше 15 хвилин. Думаю, коментарі зайві», - заявила Мирослава Бобровська.

Вона зазначила, що тут влада знайшла вихід: електронна реєстрація, а також здавання аналізів в електронному вигляді. Журналістка вважає це абсурдом з огляду на цифрову забезпеченість установ в Україні.

Як повідомляв Знай.ua, жінки запустили тренд проти військовозобов'язаності в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Вадима Трюхана: Та допомога, яку отримує наша армія – це крихітка у порівнянні з тим, що їй потрібне.