Депутат Верховної Ради Сергій Тарута висловив свою думку щодо того, наскільки ефективно Україна розпоряджається грошима, які їй довірив народ.

Його слова прозвучали у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«У багатьох державних проєктах зараз є корупційна складова. Через це країна втрачає своє становище у світовій економіці. Наприклад, у космічній галузі зараз ринок виріс до трильйона доларів, але де місце України на цьому ринку? Його немає. Натомість до нашого парламентського комітету приносять проєкти, в яких абсолютно немає розрахунку, немає економічної доцільності. Держава має переслідувати одну мету – економічну ефективність. Адже вона розпоряджається не своїми, а народними грошима, за використання яких народ має право вимагати звіту», - наголошує Сергій Тарута.

Він особливо зазначає, що своїх грошей у держави, за визначенням, бути не може – це гроші платників податків.

«Якщо людина дає державі свої гроші, вона хоче, щоб вони приносили їй більше щастя. Але наша держава має інший підхід: дайте гроші, а далі ми самі розберемося», - каже Сергій Тарута.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він закликав повернути в Україну «скіфське золото».

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Тарути, Україна могла б забезпечувати газом себе та Європу, але його видобуток не збільшується