Народний депутат Сергій Тарута розповів, які зараз справи у газовій сфері України, і що потрібно робити для її модернізації.

Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

Сергій Тарута зазначив, що в Україні є колосальні запаси власного газу, які б могли забезпечувати і її, і Європу.

“Ми не збільшуємо видобуток, щобільше – створюємо бар'єри, щоб сюди ніхто не приходив… Це не лише сьогоднішня влада винна, це винний Порошенко, коли ставив Коболєва. Який зробив усе, щоб якомога дорожчим був газ”, - сказав Сергій Тарута.

За його словами, якби Україна збільшила видобуток власного газу, вона змогла б відмовитися від торгівлі з Росією.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Він зазначив, що за весну та літо потрібно було створити запаси газу, що дозволило б пережити зиму.

“Що їм заважало? Нічого. Тільки абсолютне невміння, пофігізм, профанація та нерозуміння всіх процесів, що відбуваються в країні. І знаєте, яка найбільша трагедія? Ніхто не хоче йти з поганими новинами. Знаєте, ми газ не купили, давайте терміново купувати”, - додав Сергій Тарута.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Любов Рибалко зазначила, що влада обіцяє відмовитися від регулювання тарифів для населення.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Олег Попенко зазначив, що на нас з вами чекає величезне зростання практично всіх тарифів наступного року.