Журналістка Любов Рибалко розповіла, скільки Україні коштуватиме новий транш від МВФ, і чим для цього доведеться жертвувати.

Про це ведуча розповіла у новому випуску програми «Акценти».

«У меморандумі з МВФ прописано 12 структурних маяків, які треба виконати до травня 2022 року. Серед них бюджет на 2022 рік з дефіцитом у 3,5%, ряд вимог щодо банків, у тому числі щодо приватизації «Ощадбанку» та «ПриватБанку». А також відмова та обмеження цін на газ для населення і навіть від пенсій. У першому пункті меморандуму йдеться про коронавірус, і в Україні обіцяють направити політику країни на подолання наслідків епідемії», - розповіла Любов Рибалко.

Любов Рибалко сказала, що до кінця 2021 року планується, що вакцинованих буде щонайменше 17 мільйонів людей. Зараз за даними МОЗ, повідомила вона, загальна кількість повністю щеплених понад 12,5 мільйона людей. Тобто ще понад 5 мільйонів людей, вважає вона, мають вакцинуватися до кінця грудня. Згідно зі статистикою, наголосила вона, протягом останнього місяця щотижня другу дозу вакцини в середньому отримували 580 тисяч українців.

«Щодо тарифів серед зобов'язань України відмова від будь-яких обмежень цін на газ, який поставлятиметься населенню. І є в меморандумі і гарантія того, що гуртові ціни формуватимуться на прозорому та ефективному ринку. Тобто вже з весни влада обіцяє відмовитися від регулювання тарифів для населення. А також буде переглянуто річні контракти на газ», - резюмувала Любов Рибалко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Подорожній вважає, що Мінські угоди мертвонароджені.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Микола Волковський розповів, якими є двосторонні відносини між Україною та США.