Зеленський начебто навмисне робить все, щоб Путіна в Україні зустрічали оваціями. Такою думкою поділився Валерій Галієв у блозі MigNews. Сьогодні кожна дія, кожна заява українського президента сприймається суспільством критично. Дійшло до того, що навіть авторитетна The New York Times саркастично зазначила: Зеленський будує дороги за кредитні кошти, занурюючи країну в борги, напевно, заради того, щоб "поїздка до Києва була більш комфортною для російських танків". І якщо такі жарти дозволяє собі авторитетне продемократичне (читай - провладне) видання, безсумнівно, за океаном ситі по горло витівками Зеленського і терпіти більше не мають наміру. Володимир Олександрович, це сигнал, що пора на вихід.

В Україні рейтинги Зеленського обрушилися на тлі економічного падіння, зростання тарифів на комунальні послуги і цін на товари. Дійшло до того, що цієї зими країна ризикує буквально замерзнути – газу і вугілля не вистачає для проходження опалювального сезону, а чиновники зізнаються: можуть бути перебої з поставками електроенергії і газу населенню. Щоб відвернути суспільство від економічних проблем, Зеленський переслідує своїх політичних опонентів-лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука і п'ятого президента Петра Порошенка. Екс-президент втік на захід від переслідувань, а Медведчук залишився і перебуває під незаконним домашнім арештом. На тлі такого свавілля рейтинги Медведчука і ОПЗЖ значно зросли. Сьогодні це ядро опозиції Зеленському.

І опозиція набиратиме політичної ваги, адже такі рішення влади, як, наприклад, обов'язок жінок стати на військовий облік або підвищення податків для пересічних громадян у 2022 році лише відштовхнуть останніх прихильників Зеленського. На цьому тлі поповнюються ряди тих українців, які підтримують зближення з Росією, що допоможе припинити конфлікт на Донбасі, а також врятувати українську економіку. Тому жарти про зустріч з короваєм Путіна в Україні можуть стати швидкою реальністю.

І якщо Зеленський сподівається, що захід його врятує, то даремно. Захід настільки охолов до Зеленського, що буде радий, якщо влада в Україні зміниться. В останні тижні кількість розгромних матеріалів про Зеленського в провідних американських ЗМІ збільшилася в рази. Президента України критикують за безрозсудну політику щодо Росії, а також за зв'язки з Коломойським і спроби посадити лідера опозиції Віктора Медведчука і сконцентрувати всю владу в своїх руках.

Ось Atlantic Council каже, що Зеленський перетворив РНБО на орган для розправи над опонентами, при цьому президент повністю залежний від олігарха Коломойського.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

А тут The Washington Times зазначає, що Зеленський проштовхує фальшиві закони і може ввергнути Україну в конфлікт з Росією.

А ось політичний оглядати з США Деніел Депетріс радить американській владі не надавати Україні військову допомогу, яка призведе лише до спонукання Росії відповісти тим же. Депетріс вважає, що в сьогоднішній ситуації "єдиний життєздатний варіант для України" - відновити виконання Мінських угод.

Не мовчать і європейські лідери. На саміті Східного партнерства в Брюсселі вони зажадали від Зеленського скасувати незаконні санкції РНБО, якими той закрив ряд українських ЗМІ, а також закликали звільнити Віктора Медведчука.

Тобто у Зеленського немає підтримки в Україні, з ним не бажає мати справ Росія, а захід дає зрозуміти, що не буде підтримувати авторитарного правителя, який розтоптав Конституцію своєї країни і не здатний нічого зробити, окрім як переслідувати своїх політичних опонентів. Кільце стискається. Вова, біжи!

Валерій Галієв

Редакція може не погоджуватися з думкою автора