Тенісист, тренер, майстер спорту СРСР міжнародного класу Дмитро Поляков поділився своїми спостереженнями за особливостями життя у сучасній Німеччині та за змінами, що відбуваються у цій країні.

Свою думку він висловив у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Зараз у Німеччині народ незадоволений падінням рівня життя. Річ у тому, що через локдауни під час пандемії коронавірусу довелося надрукувати дуже багато грошей, а це призвело до інфляції. Все, від їжі до автомобілів, стало дорожчим на 20-25 відсотків. В результаті німці почали купувати вживані машини – нові коштують надто дорого. Те саме і з їжею. Тепер, щоб її купити, німець зайде хоча б у два магазини та вибере той, де товар коштує на п'ять-десять центів дешевше. Занепадає і великий бізнес. Наприклад, у мене був контракт з компанією – постачальником газу, але його раптово розірвали, бо постачальник збанкрутував», - розповідає Дмитро Поляков.

За його словами, у подібних випадках неможливо навіть отримати неустойку – компанії нема чим її платити.

«Німці обурюються ситуацією в економіці, але не цікавляться її причинами. А одна з причин полягає в тому, що Німеччина свого часу вирішила не укладати довгострокові контракти на постачання газу, а купувати його на біржі. І зараз подорожчання газу вдарило по всій економіці», - каже Дмитро Поляков.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Максим Ялі оцінив наслідки правління Ангели Меркель для Німеччини та України.

Також Знай.ua повідомляв, що економіст Дмитро Некрасов відзначив високий рівень інфляції у Німеччині, Італії та Іспанії на відміну від скандинавських країн.