Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы».

«Найбільше грошей надрукувала Японія: у відсотках до ВВП Японія надрукувала у 2,5 рази більше, ніж США, але при цьому Японія – єдина країна у світі, де продовжується дефляція, незважаючи на те, що вони продовжують друкувати найбільше. Наступна країна за обсягом надрукованих грошей до ВВП – це Швейцарія», - наголосив Дмитро Некрасов.

За словами експерта, незважаючи на те, що у Швейцарії, як і в Японії, йде дуже інтенсивна емісія грошей, процес там відбувається зворотний від інфляції – товари дешевшають, а валюта зміцнюється.

«Якщо ми подивимося на Європу, то Європейський центральний банк у відсотках економіки ЄС надрукував більше, ніж США. Ставка (відсоток, під яким державний банк надає кредити комерційним банкам, - Ред.) там нижче, ніж у США і друкувати вони продовжують більше, ніж у США. В Іспанії, Італії та Німеччині ми бачимо серйозний розгін інфляції, але при цьому у Скандинавії та Франції все абсолютно в межах норми – 2%», - сказав Дмитро Некрасов.

Як зазначив економіст, найвища інфляція серед країн-учасниць ЄС у Польщі. За словами експерта, незважаючи на те, що Росія має дуже консервативну кредитно-грошову політику, вона має одну із найсильніших інфляцій у всьому світі.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

«У Росії інфляція вища, ніж у США, незважаючи на те, що реальна ставка перевищує інфляцію, проте інфляція зростає більше, ніж у країнах, де ставка різко негативна», - наголосив Дмитро Некрасов.

Як повідомляв Знай.ua, Павло Себастьянович розповів про три міфи, які українці мають подолати.

Також Знай.ua публікував слова Павла Себастіановича: Українські соціальні фонди – це величезні схеми.