Свою позицію він висловив у програмі «Романенко. Бесіди».

«Соціальними функціями в Україні займаються 60 тисяч чиновників, з яких понад 40 тисяч – Пенсійний фонд. А у начальника районного відділення ПФ лише зарплата – 48 тисяч, а потім ще йдуть різні надбавки. І ось сидить людина, отримує загалом майже вісімдесят тисяч, і розподіляє гроші між пенсіонерами, які одержують по три тисячі гривень. Адже в подібних соціальних фондах гроші йдуть не лише на зарплату чиновникам, а й на всілякі схеми. Є і фонд зайнятості, який на практиці означає: ти кудись влаштовуєш свого родича, він там працює, потім приходить до тебе – і з цього фонду ще якийсь термін отримує ту саму зарплату», - каже Павло Себастьянович.

Крім того, за його словами, чиновники оформляють собі інвалідність та отримують виплати ще й за неї.

«Українські соціальні фонди – це величезні схеми. Якщо взяти для порівняння такі країни, як Грузія, Італія та Греція, то там крадеться від 15 до 30 відсотків соціальних виплат. Навіть у Британії крадуть близько п'яти відсотків. А у нас, як я гадаю, кудись зникають від 20 до 30 відсотків», - зазначає Павло Себастьянович.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він закликав українців будувати державу загального добробуту.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Себастьяновича, економічну свободу треба запроваджувати у законодавчому порядку.