Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Економіка для думаючих».

«У будь-якому випадку це буде змішана, тому що держава не може залишити без свого впливу дуже великий монопольний бізнес – там завжди повинен бути присутнім контроль держави», - зазначив Себастьянович.

За словами експерта, також і з інвестиційною політикою – держава може служити співінвестором в деяких проєктах. Як зазначив експерт, держава визначає, що нам потрібно розвивати.

«І, звичайно, повна свобода для тих, хто сам вирішує, що потрібно будувати і розвивати. Я взагалі не розумію, навіщо державі контролювати якісь приватні інвестиції. У нас зараз обмежений доступ до всіх ресурсів: ніхто повз державу не може проїхати», - сказав Себастьянович.

Як зазначив Себастьянович, держава контролює природні ресурси, але, за його словами, повинен бути для всіх рівний доступ. На думку експерта, у нас абсолютно невільна економіка – навіть Росія і Білорусь попереду нас.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Це все робиться законодавчо: у нас немає ні податкової системи нормальної, ні фондового ринку – нічого немає. Все це повинно створюватися, щоб у нас була вільна економіка», - сказав Себастьянович.

Як повідомляв Знай.ua, Гончаров розповів про перспективність українських портів.

Також Знай.ua публікував слова Кочеткова: Сильна національна армія – основа обороноздатності.