Економічний експерт Олександр Гончаров у програмі Олександра Кочеткова «Економіка для думаючих» розповів про перспективність українських портів. Експерт здивований, чому ми не використовуємо наші порти, які несуть в собі унікальні можливості.

«Представники Чиказької біржі постійно звертають увагу, що у нас унікальні одеський і миколаївський порти. Ми могли б за допомогою портової інфраструктури інтегруватися в логістику, тому що сьогодні морські перевезення найбільш рентабельні», - зазначив Гончаров.

За словами експерта, в період пандемії транспортна складова в собівартості продукції піднялася від 5 до 25%. Як зазначив Гончаров, ці порти – це унікальні можливості.

«Це дуже важливо, враховуючи те, що ми, маючи від природи такі унікальні можливості, не використовуємо їх. Моментально виросте рентабельність наших портів і у нас з'являться нові робочі місця», - підкреслив Гончаров.

На думку економічного експерта, використання цих портів створить нові перспективи в розвитку економіки України.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович розповів, яка справжня мета держапарату.

Також Знай.ua повідомляв, що Гончаров заявив, що влада повинна не тільки обіцяти, а й реалізовувати.