Економіст Олександр Гончаров у програмі «Економіка для думаючих» розповів про показники рівня життя в Україні. За його словами, влада повинна домогтися того, щоб українці заробляли не менше прожиткового мінімуму.

«Ті, хто йдуть у владу, повинні не тільки обіцяти, а й реалізувати програму, що жоден українець не повинен отримувати дохід нижче прожиткового мінімуму. З 1 грудня цього року мінімальний прожитковий мінімум 2393 грн, а мінімальна пенсія 1934 грн», - зазначив Гончаров.

За словами економіста, пенсіонери живуть в повній убогості. На думку експерта, дана проблема може бути виправлена, потрібні лише вірні дії з боку влади.

«400 грн це не суттєва сума для нашого бюджету – елементарно це закривається. Верховна Рада повинна прийняти рішення, що всі категорії українців не повинні мати дохід нижче прожиткового мінімуму, а Кабмін повинен це реалізувати», - підкреслив Гончаров.

Як зазначив експерт, якби влада розуміла економічну природу, то дану проблему можна було б легко виправити. За словами Гончарова, соціальна стратегія може дати потужний економічний ефект, тому що ми ніколи не виберемося з економічної кризи, якщо не забезпечимо попит.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк пояснив, що податкова політика влади відлякує інвестиції.

Також Знай.ua публікував слова Фурси: Заможні верстви населення не повинні отримувати від держави пільгову ціну на електроенергію.