Політолог Олександр Кочетков у своєму блозі розповів, що таке НАТО. За його словами, НАТО є стримуючим політичним блоком, а не воюючим.

«НАТО – це військово-політичний блок. Він вирішує політичні завдання, а бойові завдання вирішують армії, які входять в країни, що організували НАТО. Національні армії можуть проводити якісь операції (де завгодно, - Ред.). Національні армії захищають свої країни – це їхнє завдання», - зазначив Кочетков.

За словами експерта, захищати свою країну – це завдання національної армії, а НАТО може допомогти, підтримати і втрутитися або не підтримати і не втручатися.

«Сильна національна армія – основа обороноздатності, а не членство в якому завгодно політичному блоці. НАТО як політичний блок лякає, впливає, загрожує і попереджає, стримуючи потенційних агресорів: НАТО – не воює», - підкреслив Кочетков.

Як зазначив політолог, НАТО містить у собі сучасну військову оборону і систему організації бойових дій на сучасному полі бою, але, на думку політолога, вплив НАТО обумовлений не стільки застосуванням військової сили, скільки політичним впливом.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гончаров розповів про перспективність українських портів.

Також Знай.ua публікував слова Кочеткова: Порошенко був впевнений, що йому дозволять повернути Донецьк і Луганськ.