Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Економіка для думаючих».

«Метою повинне бути зростання добробуту наших громадян і пенсіонерів в тому числі. Коли йде якась команда в гори, то швидкість міряється по найслабшій людині. Пенсіонери в нашій країні – це та слабка ланка, за якою ми вимірюємо швидкість руху», - зазначив Себастьянович.

За словами експерта, багато економістів в нашій країні заявляють, що економіка поліпшується та ВВП збільшується, але це ніяк не поширюється на слабкі ланки в державі: пенсіонери, лікарі, вчителі, поліцейські і військовослужбовці.

«Чому я починаю з пенсіонерів? Тому що у державної політики повинні бути KPI (Ключові показники ефективності, - Ред.). Якщо у KPI не зашите зростання добробуту людей: пересічні громадяни щось виграють від зростання економіки?», - підкреслив Себастьянович.

Як зазначив експерт, наша економіка зростає, але добробут громадян не поліпшується. На його думку, повинна бути прив'язка KPI до зростання мінімальних пенсій.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Ми повинні будувати державу загального добробуту, щоб у людей і в уряду була одна і та ж мета», - сказав Себастьянович.

Як повідомляв Знай.ua, Гончаров розповів про перспективність українських портів.

Також Знай.ua публікував слова Кочеткова: Сильна національна армія – основа обороноздатності.