Про це він сказав у програмі «Романенко Бесіди» з Юрієм Романенком.

Політик розповідає про свою філософську концепцію, яка показує, як має бути влаштована держава задля щастя людей. «Вона базується на трьох міфах... Перший міф – у всьому винні олігархи. Другий – це те, що у нас патерналістський відсталий народ. І третій – що система така непорушна», - пояснює він. Павло Себастьянович додає, що тут же йдеться і про теорію солоних огірків: кожен, хто потрапляє в систему, починає діяти так, як вона звикла це робити.

На думку гостя програми, ці міфи створили сама влада своїми діями, в основі яких розуміння того, що нічого не можна поміняти. Він підкреслює, що нічого і не зміниться, поки українці не переможуть ці міфи і не почнуть діяти, зокрема виконувати свою роботу, тобто проводити всі необхідні реформи – економічну, податкову, соціальну, пенсійну.

Отже, констатує Павло Себастьянович, Україна має три серйозні проблеми, які їй доведеться розв’язати. «Якщо ми відвернемося від олігархів, поганого народу та системи, то у нас залишиться один винуватець, це держапарат», - підкреслює політик. Тим не менш, додає він, через державний апарат вплинути на систему чи олігархів не можна взагалі.

Загалом же, каже гість програми, Україна має пройти свій марафон, тобто досягнути європейського рівня життя. «Ось нам треба наздогнати їхній рівень життя. Приблизно, щоб такий самий ВВП був на душу населення. Для цього потрібне економічне зростання, треба бігти», - стверджує Павло Себастьянович.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович заявив, що українські соціальні фонди – це величезні схеми.

Також Знай.ua писав про те, що Івшина пояснила, чому не є прихильницею української анархії.