Про це вона розповіла у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

Передусім журналістка стверджує, що в часи війні найбільша цінність – армія. До того ж, підкреслює Лариса Івшина, про українців часто говорять і завжди говорили як про сильних та хоробрих воїнів у Європі. «Але трошки наївні в політиці. Нам не вистачає макіавеллізму», - переконана вона.

За словами редакторки, така ситуація склалася через відсутність еліт і спадкоємності. Також вона зазначає, що не є прихильницею української анархії і не вважає, що вона заслуговує на захоплення.

Принагідно гостя програми згадує «Чорну Раду» Пантелеймона Куліша. Також Лариса Івшина нагадує, що у минулому столітті, коли через розпад імперій відбувалися революції, сусіднім Україні державам дали карт-бланш на їхню незалежність. Натомість Україна, підкреслює журналістка, цей шанс втратила якраз-таки через руїнницьку стихію. «Я загалом вважаю, що Україні не вистачає послідовників неоконсерватизму, тому що насправді це те, що може нас витягнути з цієї трясовини», - міркує вона.

Принагідно вона нагадує і про польський досвід: їм вдалося ефективно скористатися європідтримкою та самим Євросоюзом, а тоді вони наполягли на власному національному профілі. Тому гостя програми висловлює надії на те, щоб Україна також зробила саме те, що їй і потрібно.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Івшина нагадала про роль українців у створенні Російської імперії.

Також Знай.ua писав про те, що Івшина заявила, що Україна може стати Британією слов’янського світу.