Про це вона розповіла у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

Лариса Івшина зазначила, що для національної ідентичності необхідно мати в собі горизонт історичної пам’яті та не забувати ті часи, коли ми були великими. На її думку, ці засадничі питання дуже важливі, адже перебуваючи у ролі жертви та будучи переповненими співчуттям до самих себе, ми як нація лише будемо продовжувати жити не своїм життям. Вона нагадала, що нерідко Україну порівнювали з новим Єрусалимом саме як з духовною республікою.

«Але я не боюся слова імперськість. Бо насправді, якщо говорити про українські реалії, то в більшості ми, в принципі, створили Російську імперію. На якомусь етапі предки, створюючи те, що потім стало Російською імперією, згодом втратили над нею контроль», - зазначила Лариса Івшина.

Журналістка нагадала про праці керівника Центру вивчення історії України Санкт-Петербурзького університету Тетяни Таїрової-Яковлевої, яка писала тексти про український Петербург, зазначаючи про те, що він не лише побудований на козацьких кістках, всі маєтки у цьому місті здебільшого належали українцям, українській шляхті.

«І ми цю частину якраз майже не пам’ятаємо. А потім, коли прийшла частина Німеччини, ось тоді ми маємо вже нормандську групу. І тут українці, звісно, якісь етапи пропустили», - додала Лариса Івшина.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Івшина заявила, що Україна могла б бути Британією слов’янського світу.

Також Знай.ua повідомляв, що Толкачов назвав переваги проєкту Конституції 1993 року.