Про це вона розповіла у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

«Коли я кажу, що в принципі Україна могла б бути Британією слов’янського світу – це не образ заради красивого слова. Якщо просто подивитися, чому в Лондоні стоїть пам’ятник королю Володимиру (пам’ятник князю Володимиру Великому в Лондоні, - ред.) чому Володимира вони називають королем? Ми так далеко не дивимося», - зазначила Лариса Івшина.

Журналістка пояснила, що, порівнюючи Україну з Британією слов’янського світу, вона має на увазі все, включно навіть з Кримом, Кубанню та іншими нашими землями. Вона також зазначила ідейне значення гербу Шотландії з чортополохом та фразою «Ніхто не торкнеться мене безкарно», заявивши, що українцям потрібно повернути такі цінності власної ідентичності. При цьому вона також прокоментувала кризу ідентичності у Росії.

«Найбільша криза ідентичності в Росії тому, що вони не знають досі, хто вони такі. Ми так само показуємо весь час, що ми можемо і так з труднощами, без газу, без Росії ми можемо жити – ми цілком самодостатні. А Росія відчуває цю проблему. Тому що, якщо взяти перелік їхніх країв, там немає натяку ні на яку Русь і близько», - заявила Лариса Івшина.

На її думку, Росії потрібно взяти за зразок Сполучені Штати Америки як справжньої федерації. В такому випадку, каже журналістка, коли ми будемо умовною Британією, а вони – США, ми зможемо нормально співіснувати.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко розповів про взаємозв’язок визначення дати дня незалежності України з тим, хто насправді є сувереном нашої держави.

Також Знай.ua писав про те, що Кириченко розповіла, що робити із конституційною моделлю України.