Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

«Насправді саме 1 грудня 1991 року на світ народилася незалежна українська держава. Це тільки здається, що питання відзначення Дня Незалежності – це другорядне і схоластичне. Насправді ж це питання центральне. І саме від відповіді на нього імпліцитно, тобто непрямо, залежить відповідь, хто ж насправді суверен і головний бенефіціар в цій державі», - заявив Друзенко.

За словами правника, якщо це парламент, який ухвалив 24 серпня 1991 року Акт проголошення незалежності, а за рік до того прийняв Декларацію про державний суверенітет – тоді це одна модель державності. Він додав, що така модель має місце, наприклад, у Великій Британії. Друзенко пояснив, що у країнах, які дотримуються британської традиції, сувереном дійсно є парламент та зібрані в парламенті еліти, які беруть відповідальність за долю країни.

Інша модель, зазначив він, вийде, якщо сувереном є народ України, який на референдумі 1 грудня проголосував за те, щоб наша держава була насправді незалежною. За його словами, якщо подивитися на різні соцопитування, то саме питання незалежності і бажання керувати долею власної держави – це найглибша підвалина, яка об’єднує нас в українську націю.

«Бо всі решта питань розділяють нас іноді порівну, іноді відносно 60/40 чи 55/45. Але коли ми подивимось на питання незалежності – завжди, навіть в найгірші, найтемніші роки модерної української державності ми мали 80+. А іноді ця цифра сягала 90%», - зазначив Друзенко.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кириченко пояснила, чому українці не реагують на неконституційні дії влади.

Також Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.