Про це він розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість».

«Для цього нам потрібна єдність, зміна себе, включно з етикою праці, не лише спільною мрією, а робота над собою. Кожен має право виписати свої сходинки. Бо це настанови не для інших, а найперше для мене. В процесі творення, осмислення роками цих кроків набралося 25. Я не брав зі стелі спочатку цифру, а потім під неї підбирав», - каже він.

Доній пояснив, звідки в української влади взялося переконання, що вона тут навічно.

«Це насправді дуже логічно, тому що у нас представницька демократія лише з 1989 року. Перші вибори ще в СРСР були, а не в незалежній Україні. Представницькі – це змагання. Церковна ієрархія вічна, священника призначають, можуть змінювати потім якийсь приход, але він все одно залишається священником. Потім кастові монархічні держави: польська Річ Посполита або Російська імперія. Якщо ви входите в стан шляхти, міщанина – це навічно, це у вас передається в спадок. Потім невеликий проміжок комуністичний, але все одно взяла гору звичка: якщо ти в номенклатурі і сильно не виокремлюєшся – ти будеш там постійно», - пояснює він.

Тому ідея демократії, що це служіння народу, виборна посада на певний час, існує настільки короткий часовий проміжок, що до неї не звикли не лише влада, а й суспільство.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Ставнійчук розповіла для Знай.ua, як за Ющенка та Януковича проходило реформування судової системи України.