Про це вона розповіла у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

На думку Кириченко, ключову роль тут відіграє відсутність відчуття того, що Конституція – це наша цінність, а не «даність» зі сторони влади.

«По факту сам конституційний процес після 90-х років, не можна сказати, що був узурпований, але він в цілому відбувався в межах тої Верховної Ради. Конституційний процес був зовсім без залучення людей, які проголосували за незалежність і мали б стати тим джерелом влади. Але вони не стали», - розповіла Кириченко.

За словами експертки, до цього люди також жили з Конституцією, проте вона була декларативною. Вона додала, що від тоді і до сьогодні не відбулося того політичного процесу, коли громадяни розуміли б, що Конституція – це їхня суспільна угода і їх цінність.

«Навпаки кожен раз люди, які свідомо на це дивились, розуміли і читали, вони бачили, що в принципі Конституція є картою, яку розігрують політики лише в певний політичний момент, виходячи суто з політичного інтересу», - заявила Кириченко.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кебуладзе заявив, що відповідальність – необхідна складова свободи.

Також Знай.ua писав про те, що Рохов розповів, звідки ростуть «ноги» всіх проблем української політики.