Про це він розповів в ефірі програми «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

Саме цієї якості сьогодні не вистачає тій категорії громадян в Україні та у світі, які не довіряють інформації щодо вакцинації.

Йшлося, зокрема, про цінність свободи та пастки, які виникли у зв’язку з пандемією коронавірусу в царині свободи та відповідальності.

«В одному з американських штатів є слоган “Be free or die” (Будь вільним або помри). І в цьому штаті дуже багато антивакцинаторів. Вони кажуть: «Я буду вільним до кінця. Я буду робить так, як я хочу. Не буду вакцинуватися, носити маску. Я буду бухати в барах, де я звик. Байдуже!». Але тут додається дуже важливий момент і усвідомлення того, що свобода має доповнюватися відповідальністю. Питання ж не лише в тому, що ти помреш, а в тому, що ти загрожуєш іншим людям», - каже він.

Окрім того, існує пастка вакцинації, про що кажуть всі епідеміологи, вірусологи. В Іспанії сьогодні 90 відсотків вакцинованих, в Німеччині понад 60 відсотків. В Україні – 16 відсотків.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

«Якщо вакцинуватися – то треба вакцинуватися швидко, аби ми досягли високого відсотка вакцинованих людей. Бо якщо вакцинуються не швидко – вірус починає мутувати і переганяє вакцинацію. І ми, вакцинуючи, провокуємо появу нових штамів. Це може спричинити, що ми взагалі опинимося в гетто. Цивілізовані люди скажуть: «Ну, ви ж самі хочете помирати. Але ми не хочемо, щоб ви цю загрозу приносили в наш світ». Тому у нас знову впаде «залізна завіса», але не політична чи ідеологічна, а епідеміологічна», - резюмує він.

Знай.ua повідомляв, що імунолог Борис Донський заявив, що не варто відмовлятися від вакцинації і розповів про ефективність вакцин.

Також Знай.ua повідомляв, що Віктор Сердюк розповів, які права пацієнтів порушуються в Україні найчастіше.