Про це він розповів у програмі «Головне питання» з Борисом Бронштейном.

«Всі вони різні, але вони всі дають дуже непогану ефективність. Тому ігнорувати цю ефективність дуже нерозумно. Є наукові дискусії про те, які варіанти вакцин будуть стратегічно надалі мати більше довгий захист проти різних варіантів мутації. Але це поки що питання, скоріше, наукове, ми поки досліджуємо це», - говорить він.

На даному етапі, за словами медика, ці вакцини все одно ефективні. Тому він радить: «Вибирайте на свій смак і колір, чому більше довіряєте. Якщо ви вважаєте, що РНК - технологія дуже вже нова і неперевірена - є абсолютно класичні. У нас, на щастя, є в асортименті все: і для новаторів, хто хоче буквально останній айфон, і для тих, хто олдскульну класику бажає», - міркує Донський.

Він відповів на запитання, чому так мало людей вакцинувалось в Україні.

«Частково це можна пояснити тим, що останні 20 – 25 років засоби масової інформації дуже сильно експлуатували тему побічних ефектів від вакцин. З ранку до вечора крутили якісь «Битви екстрасенсів», конспірологічні теорії, фільми про міфи і легенди давніх слов'ян, як вони лікувалися гноєм. Тепер це дуже складно перебороти. Народ звик до легкої, невигадливої інформації, до «развлекухи». Тому тепер складно пояснити, що вакцина виробляє імунітет. Інфекція ковід небезпечна, смертність досить висока, неприйнятно висока. Тому, маючи такий чудовий спосіб як вакцинація, ним нехтувати не можна», - робить висновок лікар.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Сердюк розповів, які права пацієнтів порушуються в Україні найчастіше.

Також Знай.ua повідомляв, що Віктор Сердюк у програмі MyUa розповів, хто стежить за дотриманням норм зберігання вакцин в Україні.