В першу чергу, мова йде про вакцини проти коронавірусної інфекції.

«Повинна стежити за цим процесом Державна служба лікарських засобів. Але їй важко... Тому що в цьому році вона профінансована лише на 10 відсотків від потреби. То тут нікому стежити. Друге - за цим повинні стежити, власне, в тих пунктах, де приймають вакцини, якщо вони прилітають літаком. Там є спеціальні термодатчики. Термодатчики повинні показувати, що температура була правильною», - розповідає він.

Однак, за словами Сердюка, термодатчики мають далеко не всі медичні установи.

«У цьому-то і полягає проблема, що далі обласних центрів, куди вона поширюється по центрам первинної допомоги, по сімейним лікарям - там вже доступу немає до термодатчика. Як воно сталося? Важко сказати», - зазначає він.

Як пацієнтові не потрапити на прострочену або неякісну вакцину? Чи є у нього право вимагати, в яких умовах вона зберігається?

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

«Вимагати якісь документи, коли просто прийшли, ви, звичайно, можете. Там є термін придатності, в документах вказується в цих актах прийому - передачі вакцин. Єдине, що важко ще раз переконатися, наскільки вона правильно зберігалася до цього. Будемо думати, сподіватися і вірити, що все було о'кей. У багатьох випадках, особливо у великих містах, все добре. Але ще попереджають в багатьох країнах, в тих же США, або навіть в Японії, що ми не завжди в змозі проконтролювати всю ходову ланцюжка аж до якихось віддалених районів. Побоювання таке було. Можливо, у нас все добре», - підсумовує експерт.

Знай.ua повідомляв, що Берестенко розкрив корупційні схеми в Державній митній службі України.

Також Знай.ua повідомляв, що Дубина вважає, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».