Після прийняття закону №5600 практично всі українці стали «олігархами». Про це у першому випуску програми «Толкова розмова» Олексія Толкачова сказав юрист і підприємець, експерт з питань податкової реформи Святослав Дубина.

«Він збільшує податкову базу, близько 50 мільярдів додаткових доходів. Причому це не від олігархів. Зеленський ішов на вибори з гаслом «Кожен з нас - президент!». Коли я почав читати закон №5600, я зрозумів, що кожен з нас - олігарх. Тому що кожен, у кого є 50 соток землі, повинен буде платити податок на землю. Фактично всі, у кого є 50 соток землі - вже олігархи. Там навіть якийсь податок на колодязі. Якщо це антиолігархічний закон - навіщо було туди вписувати таке?», - каже він.

Дубина вважає, що на цьому гайпі протриматися можна, але недовго.

«Пройде якийсь період часу, і всім стане ясно, що олігархам від цього ні холодно ні жарко. Так, багато експертів кажуть, що основна мета закону про олігархів була забрати медіаресурси у тих, хто погано говорить про сьогоднішню владу. Але це ж уже було, і було не раз. І чим це все закінчувалося? Це закінчувалося сплеском. Україна - не Росія. Ми готові миритися до певного часу, але коли у нас реально стає загроза нашим свободам, ми встаємо на диби», - розповідає експерт.

Одночасно він передбачає, що президент Володимир Зеленський розуміє, яку реакцію в суспільстві ці заходи можуть викликати: «Я розумію, що Зеленський це все бачить. Він недурна людина, щоб не розуміти, як це працює на його електоральну нішу».

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Богуславський назвав цифру, яким насправді може бути національне багатство українців: «Це дуже, дуже, дуже серйозні активи».

Також Знай.ua повідомляв, що Кулік вбачає схильність влади до садизму ще з радянських часів: «Радянський Союз довів традицію знущання з народу до рівня мистецтва».