Чи винні виборці в тому, що влада їх постійно нагинає та принижує? Відповідь на це запитання у програмі «БДСМ. Болючі розмови» Олексія Толкачова дав політтехнолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулік.

«Політичний клас – штука агресивна і самодостатня, проникнути туди достатньо складно. Чужорідні тіла, які хочуть зруйнувати цю систему, звідти виштовхують. Тобто конкурувати з політичними проєктами, які знаходяться у теплих відносинах з олігархами, партії, яка намагається дати якусь альтернативу, неможливо. Будь-яка така альтернатива залишається на рівні диванного клубу. Спроби побудувати партію з «нуля» закінчуються або одноразовими проєктами, або вони вибухають, інколи при допомозі тих самих олігархічних реагентів», - каже він.

Тому перекладати все на виборця не варто, бо виборці не мають альтернативи.

«Він не є суб’єктом, йому дають вибір без вибору, і фактично будь-яка його дія – це пастка 22: що б він не робив – все погано. Кого б він не обрав, все одно отримує ще гірший БДСМ», - пояснює політтехнолог.

Він зауважує: «Радянський Союз довів традицію знущання з народу до рівня мистецтва, від чого еліта сама й постраждала. Та частина, яка знаходилась на Олімпі, на троні тих, хто визискував, убивав, ґвалтував і вчиняв страждання цілим народам - їх потім репресували».

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що В Україні стало одним Голобородьком менше: Рада постаралася.

Також Знай.ua повідомляв, що Чаплига пояснив, як будувати країну: в її основі має бути не ненависть, а любов.