Будувати державу треба не з ненавистю, а з позитивними емоціями, адже вони творчо впливають на обстановку. Так сказав політолог Михайло Чаплига у програмі Олексія Толкачова «БДСМ».

Як каже експерт, спосіб піднімати щоразу вила не працює. Чаплига пояснює, що в такому разі людина лише задовольняє свою пристрасть, але натомість отримує порожнечу.

«Чому ж ми будуємо країну як проєкт анти-Росія? Коли робили «Україна без Кучми», там ці намети, «сто відсотків до весни ми позбудемося Кучми», я сказав собі – я вийду тільки на протест, який буде «за» і який відповість на питання «хто?», - стверджує він.

На думку Чаплиги, будівництво країни на основі ненависті не призведе до утворення нічого нового. Натомість, вважає він, варто шукати альтернативу і вона є. У приклад політолог зазначає, що вже давно вигадали альтернативу до антивоєнних мітингів – мітинги за мир.

«Шлях агресії і ненависті – шлях в нікуди. Помста не поверне мені ні часу, нічого, а любов може змінити світ», - переконаний Чаплига.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Він зазначає, що дійсний правитель – це також і учень все своє життя. Водночас експерт додає, що деколи варто вчитися і в молодших, а не соромитися цього, аби побудувати країну, в основі якої – не ненависть, а інші емоції.

Нагадуємо, Чаплига заявив, що хоче стати сьомим президентом України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чаплига проаналізував рейтинг влади.