Політолог Михайло Чаплига у власній програмі «Чаплыга. Без вопросов» проаналізував рейтинг влади. За його словами, у виборах головним показником є ​​анти-рейтинг.

«На сьогоднішній день справжнісінька соціологія це не соціологія про те, кого ви любите і підтримуєте. Є тільки одна соціологія – хто, на вашу думку, переможе. Але таку соціологію вам не дають і навряд чи дадуть. Йдеться про те, що ви можете підтримувати, наприклад, Порошенка і поставити галочку за нього, але коли вас запитають хто, на вашу думку, переможе – ви поставите галочку за анархіста», - зазначив Чаплига.

Експерт зазначив, що також існує соціологічна теорія, що є поріг людей, які завжди підтримують владу: в будь-якій державі цей поріг становить 10%.

«Є соціологія, що 12,9% вважають, що влада компетентна і правильна, а всі інші вважають її некомпетентною і популістською. Ці 12,9%, які сказали, що вона має компетенцію – це і є реальний рейтинг Зеленського. Але є поріг 10% в будь-якому суспільстві тих, хто завжди підтримує владу», - розповів експерт.

За словами політолога, враховуючи базові 10% підтримки, які є завжди у влади, на думку Чаплиги, Зеленський має реальний (без порога базової підтримки) рейтинг в 2,9%.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

«Президентські вибори – це завжди битва анти-рейтингів. При анти-рейтингу більше 60% вибори краще взагалі не грати», - підкреслив політолог.

Нагадаємо, Знай.ua поширював слова Чаплиги, що влада тролить народ.

Раніше Знай.ua публікував заяву Чаплиги, що освітня система деградує