Президент Асоціації міжнародних експедиторів України Віктор Берестенко в програмі Анатолія Макаренка «Діалоги» торкнувся серйозних проблем у Державній митній службі. Зокрема, він вважає, що боротьба з контрабандою - це видимість. Насправді глибина проблеми ще більше, ніж можна уявити.

«Що стосується контрабанди, то всі ці елементи мали виключно сатиричний характер у вигляді шоу. Єдина незручність - що ті прізвища, які озвучені - вони мають легкий дискомфорт. Хоча в чому проблема поміняти імпортера? Це справа двох хвилин. В системі панує повна махновщина. І найсумніше, я отримав сигнал, що почали займатися важкими переворотами. І це мене жахає. Важкі перевороти - це дуже жорстка підміна», - зазначає він.

Ведучий уточнює: жорстка підміна - це повний обман. «Обман на високоліквідних вантажах, де повинні бути сплачені дуже великі податки. Умовно кажучи, якщо ми веземо телевізори, а показуємо керамічну плитку», - пояснює Анатолій Макаренко.

«Або коли їде бус з айфонами, а вказується, що там поролон для матраців. Це сигнал про те, що немає ніякого контролю, або є розуміння і узгодження. Зараз немає ніякої вертикалі. Є періодичні хаотичні наскоки якогось монголо-татарського ярма, різних племен на митницю, і потім якісь відступи. В рамках цієї ситуації ми живемо як бізнес, ми живемо як економіка, ми живемо як підприємці», - резюмує Віктор Берестенко.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.

Також Знай.ua повідомляв заяву Єрмолаєва, що стійкість - це не тільки економічні показники.