Головне завдання, яке стоїть перед політиками, інтелектуалами, економістами - взявши вже в якості уроку незавершену самостійність України і виробити для себе, як можна бути самостійними в ХХI столітті. Про це у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» сказав керівник Strategic Group: Sofia, ексдиректор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв.

«Причому самостійність - це не тільки питання економічні, - зазначає він. - Це не тільки питання успішності та прибутковості національної економіки як частини глобальної. Самостійність - це і збалансованість, і внутрішня стійкість суспільства. Це найважливіша складова тієї концепції сталого розвитку, про яку тільки ледачий не говорить».

Стійкість - це не тільки економічні показники, вважає Єрмолаєв. Це ще й показники толерантності суспільства, реалізованих принципів гідності і справедливості, внутрішнього балансу інтересів.

«Всі суспільства складні культурно, релігійно, етнічно, територіально, історико-ментально. Стійкість суспільства забезпечується лише за допомогою розумного балансу. А з цього випливають критерії, якою має бути політична система управління. Такою ж збалансованою повинна бути і внутрішня політика», - робить висновок він.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Знай.ua повідомляв, яким, за словами Кочеткова, було уявлення про незалежність України: «Тільки треба мову, вишиванку, герб намалювати – і все буде гаразд! Виявилось, не зовсім так».

Також Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.