Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

В цій моделі влади є два незалежних один від одної органи влади з прямою легітимністю.

«Представник президента в парламенті – це обрана посада, яку будуть обирати громадяни. Президент може його зняти, якщо захоче, але тоді він втрачає інструмент законодавчої ініціативи. Якщо в нього є фракція в парламенті – це фракція з депутатів, яких обрали особисто. Якщо пропорційно – звичайно, зараз імперативний мандат, всі додому. А якщо вибрали виборці – то ти не дуже сильно потиснеш. Навіть у сьогоднішньому ландшафті в цьому парламенті з монобільшістю розмова з мажоритарниками – це дві різні розмови», - робить висновок Руслан Рохов.

А для того, щоб структурувати, монополія на висунення належить тільки партії, продовжує він.

«Якщо ми говоримо про систему фінансування, також через партію. Не може кандидат у себе брати. Якщо ми створили американську модель політичного впливу, вони збирають ресурси і фінансують виборчі кампанії. Якщо партія збирає цей ресурс з громадян, тоді політикам важливо бути членом партії, тому що це можливість збирати ресурс на виборчу кампанію, щоб служити цим людям. Ключова проблема української моделі полягає в тому, що гроші будуть в одних, а голоси в інших», - розповідає політолог.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Президент, за словами Рохова, в запропонованій ним моделі керує державою чотири роки, Верховна Рада обирається на шість років.

Як повідомляв Знай.ua, Кебуладзе заявив, що відповідальність – необхідна складова свободи.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Тягнибок вважає Мінські угоди формою капітуляції України.