Український державний і політичний діяч, колишній прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив, як правильно розподіляти функції між гілками влади і зокрема в уряді.

Про це він розповів в програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

За словами гостя програми, сьогодні прем’єр не може нічого зробити, окрім як підписати постанову чи розпорядження уряду. «Уряд – це колегіальний орган. По-друге, кожен міністр формує якесь своє бачення розвитку країни. Це ж ідіотизм», - обурюється він.

Також Володимир Гройсман пояснює, що українці обирають партію і її перший номер повинен мати право створювати коаліцію. Окрім того, підкреслює він, прем’єр це передусім стратег і його завдання – займатися формуванням загальнонаціональної стратегії, яку уряд обов’язково повинен виконувати. «Він формує стратегію, під стратегію формує управлінську вертикаль з точки зору міністрів», - пояснює політик.

До того ж, каже він, має бути так, що міністр формує власну вертикаль і відповідає перед прем’єром за результати, а прем’єр зі свого боку і визначає загальну стратегію. «Але коли цей результат не досягається прем’єр повинен мати право відсторонити міністра або звільнити його з посади», - стверджує Володимир Гройсман.

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Далі гість програми розповідає про завдання президента: він – головний дипломат держави і верховний головнокомандувач, тому свої повноваження він має втілювати на найвищому рівні і не переступати межі.

Як повідомляв Знай.ua, Гройсман заявив, що в Україні з року в рік у нас політичні змагання.

Також Знай.ua писав про те, що Солодко розповів, чи справді в Україні триває боротьба з корупцією.