Адвокат Євген Солодко поділився своїми міркуваннями з приводу того, чи справді в Україні триває боротьба з корупцією, чи народу лише пред'являють її імітацію.

Свою думку він висловив у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Нинішня псевдоборотьба з корупцією – це чистої води профанація. Ні, я не виступаю за корупцію – я за те, щоб робити все розумно. Корінь корупції – у непродуманості процедур. Тому потрібно не створювати якихось спеціальних відомств для боротьби з корупцією, а усунути її причину. Наприклад, у США таких відомств немає, але там усе працює. Та й не тільки там: скажімо, в Естонії собі просто скопіювали німецьку систему права, і вона теж дала необхідний результат. Ми теж могли б так зробити, інше питання – чи це нам потрібно. Так от, якщо є прозорі та зрозумілі процедури, якщо виключено людський фактор, то корупції не буде», - каже Євген Солодко.

За його словами, це набагато простіше та ефективніше, ніж нескінченно створити нові відомства для боротьби з корупцією.

«Давайте ще створимо Спец-НАБУ та Спец-САП, які контролюватимуть НАБУ та САП», - іронізує Євген Солодко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше народний депутат Данило Гетьманцев назвав податкову службу корупційним механізмом, що системно працює.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політичного експерта Георгія Біркадзе, дуже важливо, щоб у корупційних схемах не брав участі президент країни.