Полтавський громадський активіст Сергій Костенко прокоментував проблему війни на Сході України та ймовірні способи її завершення.

Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

Передусім гість програми стверджує, що ніхто немає права вказувати українському народу на те, що їм потрібно робити у своїй же державі. «За яким правом Штайнмаєр щось нав'язує Україні? Адже я не вказую Штайнмаєру, що йому робити в Мюнхені, а Путіну – що йому робити в Ростові», - підкреслює Сергій Костенко.

Також він зазначає, що війну на Донбасі спровокувала РФ, там були її війська. «Люди на Донбасі хотіли жити краще, а їх, вибачте, розвели як лохів і продовжують розводити зараз. Я шаную мешканців цього регіону, але у них немає жодної перспективи з Росією», - каже активіст.

Вибори ж в ОРДЛО, зазначає Сергій Костенко, можна провести, але лише під контролем української влади та згідно із законами України. Далі він міркує над умовами, за якими такі вибори можна провести. Зокрема сам гість програми зізнається, що є прихильником законного права та Конституції. Передусім, зазначає активіст, потрібно забрати війська РФ та її начальство з Донбасу. «Адже зараз люди, які керують регіоном – не місцеві, їх надіслали з Росії. А от з місцевими елітами, навіть якщо вони налаштовані проросійськи, діалог можливий», - каже він.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Костенко заявив, що перемогти Росію треба, але ця перемога може бути інтелектуальною.

Також Знай.ua писав про те, що Чаплига розповів, чи варто Україні найближчим часом чекати на повномасштабне вторгнення військ путінської Росії.