Віцепрезидент Асоціації політичних психологів Віктор Рибаченко заявив, що окупація кримського півострова і початок війни на Сході України були неминучими.

Про це він розповів у програмі Вадима Трюхана «Дипломатична кухня».

Як зазначає гість програми, Україні вдалося здобути свою незалежність доволі безкровно. А тому не всі можуть зрозуміти, пояснює Віктор Рибаченко, що історія вже показала те, як благополучно здобута незалежність української держави буде приречена на війну. «Згадаймо політико-психологічну ситуацію початку анексії Криму. Не могли наші стріляти у росіян. Не могли психологічно», - пояснює він.

Водночас Віктор Рибаченко акцентує на тому, що Україні вдалося себе захистити від росіян зокрема та всіх загалом якраз-таки після того, як пролилася кров. «Пройшли кров, і зараз проходять, на жаль. І це неминуче», - підкреслює гість програми.

Також він зазначає, що в цій ситуації було 2 сценарії, перший з яких передбачає або нейтральність України і під цією маскою її підминає Росія, а другий – наполягання на власній незалежності, яку просто так ніхто дарувати не збирається.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рибаченко заявив, що сам Путін символізує собою іміджевий парадокс.

Також Знай.ua писав про те, що Рибаченко розповів, чи слід у найближчий рік чи два очікувати появи нових політичних партій та лідерів.